Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice

 

În cadrul proiectului Parteneriat pentru modernizarea şi reorganizarea serviciilor bibliotecilor universitare,  contract nr. POSDRU/86/1,2/8/58132, Academia de Studii Economice din Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, a achiziţionat pentru utilizatorii bibliotecii acces permanent la o serie de colecţii de carte electronică disponibile pe platformele ProQuest, Springerlink şi Emerald.

 

Baze de date  achiziţionate prin proiectul Parteneriat pentru modernizarea şi reorganizarea serviciilor bibliotecilor universitare
cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Colecţia de cărţi electronice Business and Economics pe platforma Springerlink

 

Link de acces: Catalog online bibliotecă

 

Editura Springer a inclus pe platforma Springerlink, începând cu anul 2006, cărţile şi enciclopediile publicate.

Avantajul versiunilor online este că acestea pot fi utilizate de mai multe persoane în acelasi timp, ca de exemplu într-o reţea de biblioteci. În plus, ele pot conţine ilustraţii şi grafică, fişiere audio şi video. În prezent colecţia de enciclopedii online conţine 200 de lucrări din toate domeniile.

Accesul se face de pe platforma Springerlik împreună cu revistele editurii.

             În prezent sunt disponibile peste 47700 de cărţi, grupate în 13 colecţii: Architecture and Design, Behavioral Science, Biomedical and Life Sciences, Business and Economics, Chemistry and Materials Science, Computer Science, Earth and Environmental Science, Engineering, Humanities, Social Sciences and Law, Mathematics and Statistics, Medicine, Physics and Astronomy, Professional and Applied Computing.

           Colecţia Business and Economics este considerată una dintre cele mai importante din cadrul editurii Springerlink, lucru dovedit atât de numărul de titluri, dar mai ales de valoarea lucrărilor publicate. Printre cele mai importante titluri: From Imagination to Innovation, Schuman Report on Europe, Econometrics, Case Studies in Logistics.

               Colecţii la care Biblioteca Centrală ASE oferă acces:

  •       Colecţia Business and Economics 2011                 

 * Din această colecţie Biblioteca Centrală ASE a achiziţionat un număr de 250 titluri.

 

***

 

Acces mobil la baze de date full-text, bibliografice și bibliometrice, serviciu disponibil pe platforma E-nformation

www.e-nformation.ro

 

Anunțuri

 Biblioteca ASE - serviciul de împrumut la domiciliu! Informații AICI
 
*** 
Zilele Europene ale Cercetării și Inovării - 22-24 septembrie 2020 (eveniment online)
Evenimentul anual derulat de Comisia Europenă privind Cercetarea și Inovarea reunește factorii de decizie politică, cercetătorii, antreprenorii și publicul larg pentru a dezbate și modela viitorul cercetării și inovării în Europa și nu numai. Înregistrări gratuite aici: https://research-innovation-days.ec.europa.eu/register  
 
 *** 
NOU !!! Bibliografia Admitere Master didactic (cod MD) este disponibilă AICI.   
 
 *** 
NOU !!! Ca urmare a semnării contractelor de acces la literatură științifică în cadrul proiectului Anelis Plus 2020, începând cu data de 26 august accesul este deschis la toate platformele full-text și bazele de date biliografice și bibliometrice abonate de instituția noastră (inclusiv accesul la informația integrală disponibilă pe Web of Science – Clarivate Analytics).
 
 *** 
NOU !!! Informații Bibliografie Admitere Master 2020 - click AICI.
 
***
 Biblioteca ASE - serviciul de împrumut la domiciliu! Informații AICI.
 
***
NOU !!! Dragi studenți! Vă informăm că termenul de restituire al tuturor publicațiilor împrumutate care aveau data scadentă începând cu 12 martie 2020 a fost prelungit până la sfârșitul anului universitar. Nu se percep penalități. Studenții din anii terminali trebuie să restituie cărțile împrumutate până în momentul întocmirii Notei de lichidare, pe acest document fiind necesară și viza de la Bibliotecă. 
NOU !!! Cărțile împrumutate se restituie la sediul central al Bibliotecii din Piața Romană nr. 6, clădirea Ion N. Angelescu, la parter (Luni-Joi: 8.30-16.00, Vineri: 8.30-13.00) 
 Informatii suplimentare - VEZI AICI.
 
***
Bibliografia examenului de finalizare Licență 2020 e disponibilă acum online. Detalii AICI.
 Ghid accesare Bibliografia examenului de finalizare Licență 2020 - click AICI.
 
***
 Pentru a veni în sprijinul comunității universitare și a facilita accesul la resursele electronice abonate contul de Acces Mobil se poate crea acum și de la distanță. Pentru detalii accesați următorul document: Cont Acces Mobil.
 
***
 Platforma Thomson Reuters - acces online din afara ASE. Informații pentru cadrele didactice și studenți.
 
 *** 
 Ghid accesare Biblioteca Online - click AICI.
 
*** 
 Servicii online oferite de Biblioteca ASE. Vezi AICI.  
 
 *** 
NOU !!! Resurse științifice cu regim Open Access - informații AICI.
 
*** 
 
 Platforma cu conținut academic Jstor oferă acces la numeroase reviste și cărți electronice în regim Open Acces. Pentru acces click AICI.
 
***
 Prestigioasa editură Cambridge University Press pune la dispoziția cititorilor o serie de e-books în regim Open Acces. Pentru consultare click AICI.
 
***
Cererile pentru referințe bibliografice se transmit online. Informații suplimentare AICI.
 
***
 
ASE București beneficiază de acces la platforma de reviste CEEOL (Central and Eastern European Online Library) (februarie-decembrie 2020) și la platforma de informații specializate Audit Analytics - Modulul Audit & Compliance (februarie 2020 - ianuarie 2021). Pentru detalii și acces: http://www.biblioteca.ase.ro/index.php/61-resurse-electronice/resurse-ceeol și http://www.biblioteca.ase.ro/index.php/62-resurse-electronice/resurse-audit-analytics.
 
 
 ***  
 
ASE București beneficiază prin proiectul CERTRAN de acces la baza de date de jurnale JSTOR - Business Collection III & IV (24 luni). Pentru detalii și acces: https://www.jstor.org/ 
 
 *** 
 
 
 
 
 
 

Orar

Biblioteca ASE este închisă pentru public până la începutul anului universitar 2020-2021 ca măsură de prevenție la situația generată de virusul COVID-19.