În cadrul proiectului Parteneriat pentru modernizarea şi reorganizarea serviciilor bibliotecilor universitare,  contract nr. POSDRU/86/1,2/8/58132, Academia de Studii Economice din Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, a achiziţionat pentru utilizatorii bibliotecii acces permanent la o serie de colecţii de carte electronică disponibile pe platformele ProQuest, Springerlink şi Emerald.

 

Baze de date  achiziţionate prin proiectul Parteneriat pentru modernizarea şi reorganizarea serviciilor bibliotecilor universitare
cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Colecţii de cărţi electronice pe platforma ProQuest

 

Link de acces: http://ebookcentral.proquest.com/lib/asebucuresti-ebooks

 

ProQuest, considerat cel mai mare agregator la nivel mondial, a achiziţionat în ianuarie 2011 platforma Ebrary, care a devenit lider de piaţă pe segmentul furnizare de carte în format electronic pentru mediul academic şi de cercetare.

Cu un număr impresionant de peste 496.000 de documente aflate pe aceasta platformă, Ebrary se dovedeşte a fi cea mai importantă platformă de e-books la nivel mondial, platformă ce oferă acces la publicaţii de la peste 500 de edituri, printre care: Amsterdam University Press, Elsevier, McGraw-Hill Book, Cambridge University Press, Informa Healthcare, Oxford University Press, SAGE Publications, Springer, Wiley – Blackwell, Palgrave Macmillan, Penn State University Press.

În Ebrary puteţi interacţiona mult mai uşor cu textul cărţii. Ebrary a preluat avantajele utilizării cărţii tipărite punându-le alături de beneficiile accesului electronic.

        Colecţii la care Biblioteca Centrală ASE oferă acces:

 •       Colecţia Business and Economics
 •       Colecţia Computer and IT
 •       Colecţia Globalization
 •       Colecţia History and Political Science
 •       Colecţia Language, Literature and Linguistics
 •       Colecţia Law, International Relations and Public Policy
 •       Colecţia Mathematics
 •       Colecţia Education
 •       Colecţia Life Sciences
 •       Colecţia Career Guides
 •       Colecţia Antropology and Sociology                                                                     

 * Din fiecare colecţie, Biblioteca Centrală ASE a achiziţionat un număr de 40 titluri.

ProQuest

Accesul se face la următoarea adresă:

http://search.proquest.com/

Platforma ProQuest Central oferă acces la textul integral și rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, de la edituri academice de prestigiu, edituri universitare, asociații academice, asociații profesionale din întreaga lume.

Totalizând peste 21,830 de titluri periodice, dizertații, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, ProQuest Central este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedică online cu text integral. Pe o singură platformă online sunt disponibile 27 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii, inclusiv afaceri, știință și tehnologie, medicină și sănătate, literatură, societate și cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educație.

Colecții: multidisciplinar.