Catalogul online pe care Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice îl pune la dispoziţie reprezintă instrumentul prin care utilizatorii pot avea acces la informaţii legate de locaţia, disponibilitatea exemplarelor şi cota pe baza căreia se face consultarea şi împrumutul celor 75460 publicaţii ce pot fi regăsite in cadrul Bibliotecii Centrale ASE.

    Căutarea în cadrul catalogului online se face în două moduri:

  • Căutare simplă, folosind un singur criteriu de căutare (titlu, autor, cuvânt cheie, editura, an apariţie, cotă) şi care generează mai multe rezultate;
  • Căutare avansată, folosind până la 3 criterii de căutare, prin combinaţia celor de mai sus şi care generează rezultate specializate în conformitate cu criteriile folosite.

    Catalogul online permite vizualizarea informaţiilor legate de disponibilitatea publicaţiilor la săli, astfel încât utilizatorii să ştie în orice moment la care dintre sălile la care este repartizată publicaţia dorită ea este şi disponibilă.
    De asemenea, catalogul online permite descărcarea fişei bibliografice a publicaţiei dorite, precum şi a rezultatelor căutării efectuate în format .pdf, dar şi de a trimite pe email căutarea efectuată precum si rezultatele căutării (ultima facilitate este oferită doar utilizatorilor înregistraţi).

Utilizând serviciul „Intră în cont” (autentificare cu user și parolă cont IDM) studenții au acces online la cărțile din bibliografia recomandată de fiecare facultate conform tematica examenului de finalizare studii licență (selecții, capitole sau conținut integral din Editura ASE) - http://opac.biblioteca.ase.ro/opac/public_library_lists.