Serviciul de Referinţe Bibliografice Online:

http://opac.biblioteca.ase.ro/opac/

 *Intră în cont/Mesaje/Formulare online/

Solicită asistenţă bibliografică /

Solicitare cercetare bibliografică

*Pentru a utiliza acest serviciu utilizatorii interni trebuie să se autentifice cu user-ul si parola contului IDM.

 

  

 

 

 

Ce sunt referinţele prin email

 

    Referinţele prin e-mail reprezintă un serviciu digital de bibliotecă bazat pe utilizarea noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării şi oferă utilizatorilor posibilitatea de a solicita bibliotecii informaţii bibliografice în orice moment, oriunde s-ar afla, via Internet.

    Acest serviciu facilitează accesul rapid şi de la distanţă la informaţii şi resurse digitale din colecţiile şi bazele de date ale Bibliotecii A.S.E. printr-o simplă conexiune la Internet.

    Serviciul de referinţe prin e-mail intenţionează să răspundă întrebărilor tipice adresate Biroului de Referinţe utilizând avantajul poştei electronice.

 

 

Tipuri de utilizatori

 

o    interni: studenţi la zi si ID din A.S.E., cadre didactice, personal angajat în A.S.E., cursanţi la studii de doctorat, masterat şi postuniversitare de specializare şi perfecţionare din A.S.E.

o    externi: persoane fizice sau juridice din afara A.S.E.

 

 

 

Tipuri de întrebări

 

o    Referinţe bibliografice din cataloagele electronice şi tradiţionale proprii sau din alte surse de informare ale bibliotecii;

o    Realizarea unor bibliografii pe un anumit subiect conform profilului Bibliotecii A.S.E.;

o    Orice alt tip de întrebare care vizează conţinutul colecţiilor bibliotecii;

o    Informaţii de redirecţionare către o altă instituţie (bibliotecă, centru de documentare) care ar putea oferi răspunsul la cererea de referinţe.

 

 

 

Timp de răspuns

 

    Termenul de răspuns la solicitările dumneavoastră variază în funcție de numărul de cereri bibliografice primite de la utilizatori și aflate în lucru în cadrul Serviciului Cercetare Bibliografică și Comunicare.

o    Pentru cererile de referinţe bibliografice complexe şi bibliografii tematice termenul de răspuns va depinde de gradul de dificultate al fiecărei cereri.

o    Pentru asistenţă sau îndrumare imediată, vă rugăm să adresaţi cererile d-voastră la Biroul de Referinţe Bibliografice, Clădirea Ion Angelescu, etaj 2, sala 0209.